יום שני, 29 באוגוסט 2011

מרקים קרים לקיץ


אנו מאמינים שטופו מוסיף המון למרקים המערביים; תוספת קטנה של מיסו או רוטב סויה, ואולי אף ביצה או גבינה צהובה מגורדת (או תחליף גבינה צהובה פרווה) למרק המכיל טופו, מוסיפה המון טעם ומרקם.



מרק קרם עגבניות עם טופו    - קר

(3-4 מנות)

  • 1 כף שמן זית

  • 1 בצל קצוצה לקוביות

  • 1 עגבניה קצוצה לקוביות

  • 1 כוס חלב (סויה או אחר)

  • 3 כפות מיסו אדום או 2 כפות רוטב סויה

  • כמה טיפות רוטב טבסקו

  • 1/4 כפית אורגנו מיובש או ענף אחד טרי
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  • חבילת טופו קצוצה לקוביות

  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה



לטגן בצל בשמן עד שהופך שקוף, להוסיף עגבניות ולבשל עוד 3 דקות. להוסיף את 5 הרכיבים האחרים ולבשל דקה.

להסיר מהאש ולטחון בבלנדר למחית, להחזיר לאש, להוסיף טופו ולהביא רק לרתיחה.

לקרר כ-5 שעות (במקרר, לאחר שהגיע לטמפרטורת החדר), ולהוסיף פטרוזיליה קצוצה.

  • ניתן להוסיף חצי כוס אורז לבן או חום מבושל לבלנדר, להעשרת המרק.



מרק גספאצ'ו עם טופו    - קר

(8 מנות)

  • 6 כוסות מיץ עגבניות (כ-1.5 ליטר)

  • 1 כפית רוטב וורצ'סטייר (או רוטב דגים אסייתי)

  • 2 כפיות מיץ לימון

  • 1/2 כפית מלח או כפית רוטב סויה

  • 1 שן שום מעוכה - או – 2 כפות נענע קצוצה

  • 1 עלה דפנה
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  •  4 גבעולי בצל ירוק קצוצים

  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה

  • 1 אבוקדו חתוך לקוביות

  • חצי חבילת טופו חתוכה לקוביות קטנות

  • 1 מלפפון פרוס דק

  • 1/2 כוס סלרי קצוץ דק

  • 1/4 כוס פלפל ירוק קצוץ דק



לבשל יחד את 6 הרכיבים הראשונים 15 דקות. לצנן לטמפ' חדר ולהוסיף את שאר הרכיבים.

לקרר למשך מספר שעות ולסלק את עלה הדפנה לפני ההגשה.



מרק דלעת עם טופו    - קר

(4-5 מנות)

  • 1.5 כפות שמן

  • 0.5 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות

  • 2 בצלים פרוסים דק

  • 2 כוסות מרק או מים

  • 1/4 כפית מוסקט טחון

  • 1 שן שום מעוכה

  • 4 כפות מיסו או 3 כפות רוטב סויה

  • חבילת טופו חתוכה לקוביות

  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה

  • 1/2 כוס קרוטונים או לחם יבש

  • 2 כפות שומשום קלוי טחון



לאדות בצל ודלעת בשמן למשך כ-3 דקות, להוסיף מוסקט, שום ומיסו ולאדות עוד כדקה.

להוסיף נוזלים, להביא לרתיחה, לכסות ולבשל כ-25 דקות על אש נמוכה.

להוסיף טופו, להביא רק לרתיחה ולכבות. לצנן לטמפ' החדר ולקרר כמה שעות, או להגיש חם.

לפזר קרוטונים, פטרוזיליה ושומשום טחון.

אין תגובות:

פרסום תגובה