יום רביעי, 10 באוגוסט 2011

טופו בסלטים


טופו הוא תוספת מצוינת לכל סלט כמעט. המרקם הרך שלו משלים את הפריכות של ירקות טריים.


סלט טופו בסיסי

      ·         אריזת נבטים
·         2 גזרים מגורדים גס או חתוכים לגפרורים

·         1 מלפפון חתוך לגפרורים

·         1 חבילת טופו (330 ג) חתוכה לקוביות (1*1 ס"מ)

רוטב:

·         2 כפות חומץ

·         2 כפות שמן שומשום

·         1.5 כפות רוטב סויה

·         פלפל שחור טחון

הכנה:

1.      להשליך את הנבטים למים רותחים לכ-10 שניות, שישארו פריכים מעט, לא לבשל לריכוך.

a.       להעביר את הנבטים מיד למים קרים לעצירת הבישול.

2.      לערבב את רכיבי הסלט ולהוסיף את הרוטב.

3.      ניתן לתבל גם ברוטב ויניגרט צרפתי.

סלט כרובית וטופו

  • 1 כרובית קטנה

  • חבילת טופו (כ-330 גרם) חתוכה דק או מעוכה

  • 60 גרם גבינה צהובה (אפשרי)

  • 1/2 כוס גרעיני חמנייה (אפשרי)

  • רוטב קיסר או רוטב מיסו- גבינת שמנת



רוטב מיסו- גבינת שמנת (להכנת חצי כוס)

  • 4 כפות סויונז או מיונז

  • 2 כפות מיץ לימון

  • 1 כף מיסו אדום

  • 1.5 כפות גבינת שמנת

  • 1 כף טחינה או חמאת בוטנים

  • 1.5 כפיות בצל מגורר דק עם המיץ
        
         לערבב יחד את כל החומרים.



הכנה: לבשל את הכרובית כ-10 דקות במים רותחים, לטבול אותה במים קרים ולפרק לפרחים.

במקום לבשל, ניתן להשרות את הכרובית למשך הלילה ברוטב שמן וחומץ (ויניגרט).

לערבב את הכרובית יחד עם שאר החומרים.



סלט גזר, צימוקים ואגוזים עם טופו

  • חצי חבילת טופו

  • 1 כוס גזר מגורר או קוביות תפוחים או סלרי פרוס (או תערובת של כולם)

  • 1/2 כוס צימוקים

  • 1/2 כוס אגוז מלך קלוי וקצוץ גס

  • 1.5 כפות מיסו אדום

  • 2 כפיות סוכר

  • 1 כפית סאקה או יין לבן

  • 2 כפות טחינה

  • 4 עלי חסה (אפשרי)

לערבב הכל ולהגיש על גבי עלי החסה או בסנדביץ.



סלט אורז קארי וטופו

  • 1-1.5 חבילות טופו חתוך לקוביות קטנות

  • 2.5 כוסות אורז חום או לבן מבושל ומצונן

  • 3 כפות בצל ירוק קצוץ

  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה

  • 2 פלפלים ירוקים – 1 קצוץ ו-1 פרוס לטבעות

רוטב:

            3 כפות שמן

            1/3 כוס חומץ אורז (או אחר)

            1 כפית אבקת קארי

            1/4 כפית פלפל שחור או תערובת

            1 שן שום מעוך

            3/4 כפית מלח

  • 4 עלי חסה

  • 1 עגבניה פרוסה

הכנה: לערבב את 4 הרכיבים הראשונים + הפלפל הקצוץ. להוסיף רוטב ולערבב.

עדיף להניח לכמה שעות בקירור לספיגת טעמים. לאחר מכן להגיש את האורז מעל עלי חסה ולקשט בעגבניות ובטבעות פלפל.



סלט מערבי בסגנון Shira-ae עם ויניגרט

Shira-ae הם סלטים עשירים פופולאריים ביפן, אשר מקובל להניח להם להצטנן למשך מספר שעות, לספיגת טעמים.

  • כחצי חבילת טופו קצוצה דק

  • 1 כף טחינה

  • 1 כף מיץ לימון

  • 1.5 כפות חומץ

  • 1/2 כפית מלח או 1 כף מיסו אדום

  • 1 כפית סאקה או יין לבן

  • 1 מלפפון או גזר קטן פרוס דק

  • 2 ביצים קשות קצוצות

  • 1/4 כוס אגוז מלך קצוץ

  • 1/4 כוס צימוקים

  • 2 כפות מלפפון חמוץ קצוץ

לערבב את כל הרכיבים ולהגיש.



סלט Shira-ae מערבי

  • 1 מלפפון חתוך דק לטבעות

  • 3 גבעולי סלרי קצוץ לקוביות

  • חצי חבילת טופו קצוץ

  • 4 כפיות סוכר

  • 1/2 כפית מלח

  • 4 כפיות טחינה או ממרח בוטנים

  • 4 כפיות חומץ

לערבב את 5 הרכיבים הראשונים. לערבב היטב את הטחינה או ממרח הבוטנים עם החומץ ולהוסיף לסלט. עדיף לקרר לפני הגשה.



סלט ירוק עם טופו

  • 6-8 עלי חסה או כרוב סיני

  • 1 עגבניה פרוסה לחצאי טבעת

  • 2 פטריות טריות פרוסות דק

  • 1 מלפפון גדול פרוס דק

  • 1 פלפל ירוק פרוס דק

  • 1 ביצה קשה חתוכה לקוביות

  • 1/4 כוס רוטב ויניגרט צרפתי או רוטב מיסו מעונן

  • חצי חבילת טופו חתוך לקוביות 1 ס"מ

  • 1/2 כפית מלח

  • 1/4 כוס גרעיני חמניה

לערבב ירקות + ביצה קשה. להוסיף רוטב ולערבב קלות. להוסיף טופו + מלח ולערבב. לפזר גרעיני חמניה לקישוט.



רוטב מיסו מעונן (להכנת 1/2 כוס)

  • 6 כפות שמן

  • 2 כפות חומץ אורז או מיץ לימון

  • 2 כפות מיסו אדום

  • 1/4 כפית שמן שומשום

  • 1 שן שום כתוש

  • קורט ג'ינג'ר טחון

  • קורט אבקת חרדל

לערבב הכל יחד היטב.



סלט תפוחי אדמה עם טופו

  • 1 חבילת טופו חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ

  • 2 -3 כוסות קוביות תפוחי אדמה מבושלים

  • 1 מלפפון גדול פרוס דק

1/2 כוס סלרי קצוץ דק

רוטב:

            6 כפות סויונז או מיונז

            2 כפיות סויה

            קורט פלפל שחור

לערבב הכל ולהגיש מעל עלי חסה ולקשט בצנוניות חתוכות כפרחים.

אין תגובות:

פרסום תגובה