יום שני, 8 באוגוסט 2011

התחלה קלה



טופו מיוצר מגבן חלב סויה, כפי שגבינות מיוצרות מגבן חלב.

"חלב" סויה הוא למעשה מיצוי של פולי סויה שהושרו למשך כמה שעות במים. פולי סויה אלה נטחנים במפעלינו באבני רחיים, המחית עוברת סינון והסיבים הבלתי מסיסים (אוֹקָרָה) מסולקים. כעת הנוזל עובר פסטור, מוסיפים לו קלציום כלוריד (חומר מקריש) והגבן שנוצר מסונן מתוך המים ונכבש באמצעות משקל המופעל עליהם, לצורת הטופו הסופי. הטופו נחתך בשלב זה לקוביות לפי המשקל הרצוי, נאטם בשקיות עם ואקום, ועובר פסטור נוסף כדי לאפשר לו חיי מדף ארוכים של חודשיים (טופו טרי או טופו שהוצא מאריזת הואקום שלו, ניתן לאכול רק עד שבוע מיום הייצור/פתיחה, ויש לשמור מכוסה מים בקירור).

טופו קר -  ללא בישול

טופו קר מתאים במיוחד לימי הקיץ וימים חמים בכלל, המרובים בארצנו. המתכונים הבאים מתאימים לכל ארוחה ואינם דורשים בישול. מביני עניין אומרים שהמתכון הבא הוא היחיד שצריך לדעת.

רכיבים:
·         1 חבילת טופו טבעי (כ-330 גרם)

·         3 כפיות מאחד הרטבים:

רוטב סויה רגיל, רוטב סויה ביתי משודרג, רוטב מיסו מתוק, רוטב מירין-סויה, רוטב אויסטר ועוד.


קישוטים (אפשרי)

בצל ירוק או בצל אדום חתוך דק
ג'ינג'ר מגורר דק
שום מגורר דק
רצועות אצת נורי חתוכות דק
תערובת פלפלים גרוסה דק
קליפת לימון מגוררת דק

רוטב סויה משודרג
לערבב בקערית  את הרכיבים הבאים:
·         6 כפות רוטב סויה
·         2 כפיות ג'ינג'ר (זנגביל) מגורד דק
·         1 כפית ממרח ווסבי
·         1 כפית שום כתוש
·         2 כפיות קליפת לימון או תפוז מגוררת
·         1 כפית חרדל
·         2 כפיות טחינה
·         2 כפיות מחית אגוזים (בוטנים, קשיו שקדים וכו')
·         2-4 כפיות מיץ תפוזים, לימון או ליים
·         4-12 כפיות צנונית מגורדת דק

רוטבי מיסו מבושלים ומתוקים
רוטב מיסו אדום (להכנת 1/2 כוס)
·         5 כפות מיסו אדום
·         2-4 כפות סוכר
·         1 כף מים
·         1.5 כפיות יין לבן, סאקה או מירין
הכנה: לחמם את כל הרכיבים בסיר קטן במשך 2-3 דקות על אש נמוכה תוך ערבוב תמידי עם כף עץ, עד שהרוטב מסמיך. לצנן עד לטמפרטורת חדר.

רוטב מיסו לבן (להכנת 1.25 כוס)
·         1 כוס מיסו לבן
·         3 כפות מירין
·         1.5 כפות סאקה
·         1 חלמון
·         1.5 כפות טחינה
הכנה: כמו ברוטב מיסו אדום.

רוטב מיסו טחינה (להכנת 3/4 כוס)
·         1/4 כוס טחינה
·         1/3 כוס מיסו אדום
·         2-3 כפות סוכר
·         1 כף סאקה או יין לבן
·         1 כף מים
·         1-2 כפיות גרידת לימון
הכנה: כמו ברוטב מיסו אדום.
ü      באותו אופן ניתן לגוון ולהשתמש ברכיבים נוספים כגון: חמאת בוטנים, אגוז טחון, 1 כפית לימון, 3 כפיות שום טחון וכו'.

רוטב מירין סויה (להכנת 2/3 כוס)
·         5 כפות דאשי או מרק צלול אחר
·         3 כפות רוטב סויה
·         2 כפות מירין
·         2 כפיות ג'ינג'ר מגורד
הכנה: לחמם את כל החומרים יחד רק עד רתיחה.

רוטב בצל ושומשום (להכנת 1/2 כוס)
·         1 כף שמן שומשום
·         1/2 כוס בצל או בצל ירוק קצוץ
·         3-4 כפות מיסו אדום
·         קורט תערובת פלפלים טחונים, כמה טיפות טבסקו או פפריקה
הכנה: לטגן את הבצל בשמן למשך כדקה, להוסיף את המיסו והפלפל ולבשל למשך 2-3 דקות נוספות.

רוטב מיסו – שמנת חמוצה (להכנת 3/4 כוס)
·         3 כפות שמנת חמוצה
·         1 כף מיסו אדום
·         1.5 כפות גבינת שמנת או רוקפור
·         4 כפות שמן
·         2 כפות מיץ לימון
·         1 כף בצל קצוץ או עירית קצוצה
הכנה: לערבב הכל יחד (מתאים גם לסלט).

~ ~ ~ מתכונים נוספים בהמשך ~ ~ ~

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה